Кабмін затвердив постанову, яка регулює порядок надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Міністр економіки України Юлія Свириденко впевнена, що такий крок допоможе суттєво знизити рівень безробіття в Україні та стимулюватиме роботодавців до створення нових робочих місць.
Однак компенсувати ЄСВ будуть не всім. Компенсації будуть призначати лише тим роботодавцям, які працевлаштують нового співробітника за трудовим договором та протягом року будуть виплачувати йому заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Лише за умови збереження такого розміру заробітної плати працівника, витрати пов'язані зі сплатою ЄСВ будуть компенсовані.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Розмір компенсації буде становити 50% фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштовану особу на нове робоче місце.

"За умови збереження такого рівня заробітної плати виплата компенсації здійснюватиметься за кожну працевлаштовану особу впродовж наступних 12 місяців за рахунок коштів державного бюджету, передбачених в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Цей механізм запрацює з 1 січня 2024 року", – зазначається на сайті Міністерства економіки України.

Гроші, фото: скріншот з відео
Гроші, фото: скріншот з відео

Компенсація не буде виплачуватись роботодавцям що мають заборгованість із сплати ЄСВ, страхових внесків та виплати заробітної плати або якщо до нього застосовуються судові процедури банкрутства.

Нагадаємо, раніше українцям збільшать податки вже зовсім скоро – що треба знати, щоб не вляпатися у штраф

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям підказали, хто отримає допомогу за три місяці

Також "Знай.ua" писав, що підвищення податків і зарплати в конвертах: до України багато вимог Європейського Союзу