Варто нагадати, що у квітні у Польщі набули чинності поправки до Закону "Про іноземців", що стосується нелегального перебування на території країни та подальшої депортації.

Ці зміни покликані адаптувати законодавство сусідньої країни до норм ЄС, повідомляють фахівці міграційної платформи.EWLу соціальній мережі Twitter.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Серед ключових змін, які набули чинності з 7 квітня, слід зазначити збільшення терміну заборони на в'їзд до країн Шенгенської зони (від 5 (раніше) до 10 років). Іноземцям буде відведено лише 8 днів на виїзд із Польщі після отримання відповідного рішення замість попередніх 2-4 тижнів.

Депортація може відбутися ще до розгляду справи незалежним судом. Навіть якщо іноземець подасть скаргу до суду після ухвалення рішення про депортацію, його можуть депортувати на судове засідання

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що хоч ці законодавчі зміни стосуються громадян України, їхнє застосування "відкладається" до закінчення повномасштабної країни в нашій країні.

Натомість після її закінчення громадянин України, який порушив правила перебування у Польщі та має рішення про депортацію, змушений буде покинути країну. Це пояснює директор відділу легалізації EWL Марія Кузенко.

Нагадаємо, українці у Польщі можуть нарватися на "неприємні" штрафи - як цього уникнути

Як повідомляв "Знай.uа", Польща реєструє яхти росіян під час війни: скільки це коштує і як обходять "перешкоди"

Знай.ua писав, чи можуть українців з "білим квитком" мобілізувати і випустити за кордон: що потрібно знати