Українці планують карати за критику влади в інтернеті. Так, за коментар у соціальних мережах можна буде потрапити за ґрати на строк від 5 до 7 років. Відповідний законопроєкт під номером 9223 зареєстровано у Верховній Раді і наразі він не виставлявся на голосування.

Ініціаторами законопроєкту №9223 стали народні депутати від фракції "Слуга народу". Документ пропонує запровадити в Україні кримінальне покарання за критику уряду у соціальних мережах.

Комп'ютер. Фото: скрін youtube
Комп'ютер. Фото: скрін youtube

Так, за неналежні висловлювання на адресу влада пропонує саджати у в'язницю на досить тривалий термін - від 5 до 7 років. На додачу майно порушників буде конфісковано.

У пояснювальній записці до законопроєкту народні обранці зазначили, що запровадження такої відповідальності спрямоване насамперед на боротьбу з ботами та ботофермами у соціальних мережах, які "здійснюють деструктивну інформаційну діяльність на шкоду національній та держбезпеці України".

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube
Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube

Каратимуть за "недостовірну інформацію" якщо вона сприяє підвищенню рівня соціальної напруги, загрожує національній безпеці країни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи думали, що "відкосили"? В Україні можуть заборонити чоловікам вступати до вишів: військовий стан дозволяє.

Також наш портал інформував, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатись.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні почали карати за ухилення від служби: батько двох дітей отримав 5 років в'язниці, але суд зглянувся.