Повістки на блокпостах і закордоном, а також адмінпротоколи для всіх: юрист пояснив тонкощі нової мобілізації

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

Ситуація з мобілізацією лякає багатьох українців, і поки одні захищають наш з вами спокій без відпочинку, інші ховаються від військкомату. Звичайно, багато хто вважає, що вони "не зобов'язані воювати", або що "держава особисто їм нічого не дала", але сходити в кафе хочуть всі, позависати з друзями всі хочуть, відправитися на шашлики на травневі теж хочуть, а захистити все це - вже надзавдання. Як би там не було, багато питань щодо нових правил вручення повісток роз'яснити все-таки потрібно і за це взявся юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак. Зокрема, Кабінет міністрів дозволив вручати повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації.

"Колишній" Дорофєєвої Позитив зізнався у серйозній хворобі - лікується вже 3 роки

Олексій Завгородній, фото: Instagram
Олексій Завгородній, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якось всі обговорювали те, що розповів український співак та автор музики Олексій Завгородній (Позитив) про Потапа, який, як виявилось, уже не такий йому близький, як раніше. Зараз він зізнався у боротьбі із серйозною хворобою. Протягом трьох років чоловік займається тривалим лікуванням депресії, яку у нього діагностували лікарі. Напружений робочий графік спричинив розвиток розладу. На цьому етапі співак продовжує активно проходити лікування. І якщо раніше він знаходив втіху в алкоголі, то сьогодні його підтримують близькі та родичі.

Подорожчало на 100 гривень: українці не можуть прийти до тями від цін на свинину - цього року без шашликів

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Поки росла ціна на гречку - підскочили ціни і на яйця, а поки всі були захоплені стрибком вартості "курячих дарів", то не помітили, що і цибуля вже "позолотіла" в ціні. Наразі черга дійшла і до улюбленого м'яса українців - свинини. Але не поспішайте засмучуватися, адже є й добрі новини. Так, не можна не помітити, що ціни на свинину у квітні побили усі "рекорди". Подорожчання кілограма м'яса порівняно з цінами у березні становило десятки гривень.

Пенсію можуть не призначити: у ПФУ розповіли, хто з українців ризикує залишитись без виплат

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Деякі українці можуть зіштовхнутися із складнощами при призначенні, а також перерахунку пенсії чи інших соціальних виплат. Хто і в яких випадках може зіткнутися з такою неприємністю, пояснили у Пенсійному фонді. Неправильно внесені дані до реєстру застрахованих осіб можуть стати причиною відмови в призначенні пенсії або її перерахунку. Також можуть бути проблеми з іншими соціальними виплатами.

У платіжки буде страшно дивитись? Українцям розповіли, як у травні зміняться тарифи на світло та газ

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Перший міністр заступника голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а також колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко поспішив заспокоїти українців, що тарифи на газ для побутових споживачів поки що ніхто не ризикнуть піднімати. За словами Олексія Кучеренка, зараз Кабінет міністрів України зараз просто змушений підвищити ціни на світло, але ціни для населення на газ будуть стабільними. Він також зазначив, що деякі українці можуть не помічати окремої графи у платіжках, бо "Нафтогаз" в один тариф закладає одразу два платежі. До тарифу за газ додається плата за розподіл.