Деякі дзвінки є потенційно небезпечними, тому, якщо на ваш телефон поступив виклик з невідомого номера, не спішіть відповідати.

На дзвінки з незнайомих номерів пов’язані з ризиком постраждати від шахраїв. Спроба перетелефонувати після пропущеного дзвінка може закінчитися додаванням у так звані "гарячі бази", коли вам почнуть дзвонити робітники кол-центрів з пропозицією своїх товарів і послуг.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Платні дзвінки

Найочевидніша схема – використання платних номерів. Жертву змушують передзвонити на номер, на якому діє підвищений тариф. Це означає, що власник телефонного номера отримуватиме відсоток з кожного дзвінка, який на нього надійде. Вартість однієї хвилини розмови за платним номером може становити від кількох гривень до 100 гривень і вище.

Іноземний код

Будь-які телефони, які починаються не з українського коду. Наприклад, +1-303 це штат Колорадо (США). Також варто звернути увагу на другу цифру +7 – код Росії. Відповідно, дзвінки від іноземних абонентів тарифікуватимуться за нормами міжнародного зв’язку, також такі номери можуть використовувати шахраї.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Телефон, фото grozny
Телефон, фото grozny

Короткі номери

Мова йде про номери типу 800 або 700. Вони можуть належати комерційним організаціям, але часто телефонують інтернет-магазини, спамщики та рекламники.

Безкоштовні номери

Комбінація +3800 говорить про те, що вам намагається додзвонитися якась організація. Якщо ви не очікуєте на дзвінок від фірми, то краще проігнорувати. Як правило, в таких випадках починають ставити запитання чи проводять опитування.

Нагадаємо, ми писали, що п'ять можливих причин, чому ваш телефон не заряджається.

Як повідомляв "Знай.ua" інші проблеми закінчилися? Червоний Хрест закликав гуманно грати в ігри, дотримуватись правил війни.

Також "Знай.ua" інформував, Viber оголосив про платні послуги, що зміниться для українців.