Українським переселенцям, які опинилися у важких життєвих обставинах через війну, доступні виплати та всіляка допомога. Так, на Житомирщині створили безкоштовні місця компактного проживання для тих, хто евакуюється з Донецької області.

Про це розповіли у Мінреінтеграції та поділилися подробицями. Безкоштовний прихисток на території Андрушівської громади надали тим переселенцям, які прибули евакуаційним потягом із Бахмута, Костянтинівки, Слов'янська, Мар'їнки, Покровська та інших населених пунктів.

Переселенці. Фото: скриншот Youtube
Переселенці. Фото: скриншот Youtube

Таким українцям видали гарантовані виплати від держави – 2 тисячі гривень на дорослих та 3 тисячі гривень на дітей та осіб з інвалідністю, а також гумантарну допомогу. Крім того, нужденним переселенцям пропонують безкоштовну медичну та психологічну допомогу.

У відомстві також розповіли, як відбувається евакуація – дати, маршрут, телефони гарячих ліній, а також інформація про заселення та проживання.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Евакуюють українців не лише з Донецької, але також із Херсонської, Запорізької та інших небезпечних областей. Переселенці після прибуття отримують права та довідку ВПО.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що переселенців попередили про новий порядок виплати допомоги: кого торкнуться зміни

Раніше ми писали про те, що повістки на блокпостах та закордоном, а також адмінпротоколи для всіх: юрист пояснив тонкощі нової мобілізації

Як повідомляв Знай.ua, українцям підвищать тарифи на електроенергію, щоб було світло взимку: "Це не складатиме для них великої проблеми"