Іноді буває, коли приходиш до лікаря, а потім отримуєш від нього такий діагноз, через який легко запанікувати і нав'язати собі думку, що жити залишилося недовго.

Проте не всі захворювання вимагають медикаментозної терапії... і про частину з них розповіла гінеколог Анастасія Мельничук на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Хвороба. Фото: скрін youtube
Хвороба. Фото: скрін youtube

На самому початку вона згадала уреаплазмоз. Дуже важливо не пов'язувати уреаплазму, виявлену в мазку, із цим захворюванням, бо ці мікроорганізми є нормою для дівчаток — вони належать до умовно-патогенної флори і там постійно присутні. До цього списку входять гарднерелла, мікоплазма та атопобіум.

Виявлена ​​кандида у мазку – це ще не кандидоз. Кандидоз це коли у вас є характерні скарги для цього захворювання.

Популярні новини зараз
Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи
Показати ще

ВПЛ (вірус папіломи людини) часто передається статевим шляхом і може викликати рак шийки матки, проте "не завжди і не у всіх". Тому і було вигадано вакцинацію. Лікувати ВПЛ та знижувати вірусне навантаження не потрібно, оскільки ефективних препаратів не існує.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Лейкоцити в мазку не завжди є ознакою запалення та не вимагають регулярного лікування. Ерозія шийки матки - це такий стан, який часто призводить до того, що кожна друга дівчина вважається хворою. Хоча її слід вважати нормою. Іноді, якщо є контактні кровотечі та сильні виділення, можна розглянути лікування.

Вагініт без збудника – це діагноз. Слід з'ясувати, яка бактерія викликає симптоми та направити лікування на неї.

Крім цього, не варто панікувати, якщо у вас виявили фолікулярну кісту та кісту жовтого тіла (лютеїнова), які зазвичай зникають самостійно протягом 1-6 місяців без застосування різних препаратів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як зрозуміти, що у вашому раціоні занадто багато солі і настав час "зав'язувати": біль, спрага, тиск і не тільки

Як повідомляв "Знай.uа", для зубів, пам'яті та травлення: чому яблука мають бути в раціоні кожної людини

Знай.uа писав, 109-річний дідусь назвав головні секрети, чому він зараз здоровіший за молодих