В Україні продовжують активно зростати ціни на популярні продукти харчування, а незабаром ще більше подорожчають солодкі газовані напої. Народні депутати планують запровадити акцизний податок на цю категорію товарів, що штовхне ціни нагору. Про це повідомляє пресслужба Апарату ВРУ.

Нардепи зареєстрували одразу два законопроєкти, які ініціюють запровадження акцизного податку на солодкі газовані напої. Зазначається, що головна мета нововведень – зменшити споживання цих напоїв серед населення та скоротити випадки захворювання ЖКХ та діабету.

Газовані солодкі напої
Газовані солодкі напої

"Головна мета законопроєктів - зменшити кількість українців, які регулярно вживають солодкі газовані напої. Відповідно, менше наших громадян захворіють на діабет або захворювання шлунково-кишкового тракту. А також спрямувати кошти від нового податку на лікування таких захворювань", - йдеться у повідомленні.

Солодка вода, скріншот: YouTube
Солодка вода, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

У документі пропонується встановити акцизний збір у розмірі 0,1 євро на літр солодкого газованого напою. Зароблені кошти планують спрямовувати на профілактику та лікування діабету, серцево-судинних захворювань та ожиріння, а також на програму дитячого харчування у школах.

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети знизили ціни відразу на три популярні продукти: на чому можуть заощадити українці.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, можна тільки слиною давитися: в Україні супермаркети змінили цінники на свинину, курятину та сало.