Кабінет Міністрів продовжив дію пільгових тарифів на блакитне паливо для побутових та інших категорій споживачів. Відповідна постанова №395 була ухвалена 28 квітня.

В уряді ухвалили рішення зберегти ціну на постачання газу на пільгових умовах на рівні не вище ніж 8 гривень за один кубометр. Тариф діятиме до кінця літа, тобто 31 серпня 2023 року.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Ці умови стосуються кількох категорій споживачів, які користуються послугами "Нафтогазу" - побутових споживачів та підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави.

Газ, фото: Знай.ua
Газ, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто нагадати, що в Україні у низці регіонів змінили порядок відправлення платіжок за газопостачання. За новими правилами паперові платіжки за споживання та розподіл блакитного палива будуть "об'єднані". Одну квитанцію поки що отримуватимуть споживачі АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківгаз", АТ "Харківміськгаз", АТ "Криворіжгаз" та АТ "Донецькоблгаз".

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

При цьому для споживачів, які отримують електронні квитанції, нічого не зміниться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 та 100 відсотків.

Також наш портал інформував, українцям підвищать тарифи на електроенергію, щоби було світло взимку: "Це не складатиме для них великої проблеми".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалювальний період.