Українські супермаркети порадували покупців ослабленням цін на часник та зелену цибулю. Скільки коштують продукти, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжують дорожчати практично всі категорії продуктів, зокрема овочі, м'ясо, крупи та молоко. Втім, бувають рідкісні моменти, коли деякі товари покупців тішать несподіваним здешевленням. Цього разу це зелена цибуля та молодий часник.

Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube

Станом на 29 квітня середній цінник на молодий часник становить 92,30 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця вартість була значно вищою – 133,00 гривні за кіло. Цінники на товар коливаються від 89,90 до 93,50 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також у супермаркетах дешевшає зелена цибуля – з 42,66 гривні середній цінник знизився до 36,67 гривні за невеликий пучок, вагою 100 грамів. Найдешевше цибулю можна купити в мережі Varus – 32,60 гривні. Найвищий цінник зафіксований у Metro – 41,50 гривні за 100 грамів зеленої цибулі.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.