Російська компанія "АльфаСтрахование", співвласником якої через консорціум "Альфа-груп" є підсанкційний олігарх Михайло Фрідман, надає Росгвардії послуги зі страхування службового транспорту її підрозділів.

"Схеми" знайшли підтвердження того, що військові частини, з якими підписані контракти, беруть безпосередню участь у повномасштабній війні проти України та підтримують російський режим на окупованих територіях.

Авто росгвардії, які воювало в Україні, застраховане Фрідманом
Авто росгвардії, які воювало в Україні, застраховане Фрідманом

На фото — вантажівки росгвардійців, які повертаються з війни в Україні до себе в росію. Це все - 2022 рік.

Вони застраховані російською компанією "АльфаСтрахование". Її акціонер — підсанкційний олігарх Михайло Фрідман — має бізнес в Україні і усіляко намагається його врятувати.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вам знайомі ці бренди - Моршинська, Київстар, Альфа-банк (віднедавна Сенс-банк).

Також "Схеми" встановили, що страхова компанія Фрідмана застрахувала автомобілі військової частини, яка підпорядковується Головному управлінню спеціальних програм президента РФ Володимира Путіна. У коментарі "Схемам" Фрідман підтвердив, що він є акціонером цієї компанії, але підкреслив, що "вийшов з усіх органів управління".

У Міністерстві юстиції України звернули увагу на знахідки журналістів і повідомили, що вони можуть стати підставою для конфіскації активів, які належать олігарху в Україні.

Нагадаємо, ми писали, що в Одесі СБУ затримали родичів нардепа з "ЄС" Гончаренка: звинувачують у рейдерстві.

Як повідомляв "Знай.ua" які активи олігарха Фрідмана Україна так і не конфіскувала: Альфа-банк, Київстар і навіть Helsi.

Також "Знай.ua" інформував, експерт показав, де знайти гроші для військових без друку, та збільшення податку.