В Україні триває повномасштабна війна, а разом із нею і щоденна, щотижнева та щомісячна зміна цін на різні категорії товарів та послуг.

Основну частку увагу до себе, звичайно ж, привертає питання "комуналки", оскільки уряд уже не перший день заявляє про те, що в нашій країні просто необхідно підняти ціни на електроенергію, газ та воду. Однак вони поки що цього не роблять, розробляючи найбільш адекватний та акуратний план дій.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Становище в енергетичному секторі України знову стало об'єктом гострої критики. Необхідність проведення спеціальних заходів щодо стабілізації ринку електроенергії наголошується у контексті загострення кризи невиплат у цій сфері.

У справу втрутилася директор Енера Суми Ірина Лошак.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Сьогодні у нас складна ситуація. Відсутність надходження коштів через те, що не працює повноцінно ПСО, призводить до того, що ми не платимо обленерго – у нас двомісячна заборгованість", - заявляє вона.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Вже неодноразово йшлося про те, що відсутність дієвого механізму покладання спецобов'язків на ринку електроенергії (ПСО) є причиною поглиблення кризи невиплат.

На думку фахівців, необхідно вирішувати проблему на системному рівні, удосконалюючи механізми регулювання та моніторингу ринку електроенергії. У такій ситуації проведення ремонтів стає неможливим, що загрожує безпекою та роботою енергетичних підприємств.

Так, вона зазначила, що ситуація і в Обленерго, і в "Енергоатому" ситуація одна й та сама — немає грошей на ремонти.

Нагадаємо, українцям пояснили, чому влада так рветься підвищити ціни на світ: іншого виходу немає

Як повідомляв "Знай.uа", у "Нафтогазі" ухвалили остаточне рішення щодо тарифів на газ: скільки доведеться платити з 1 травня

Знай.ua писав, тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії