В Україні добігла кінця дія податкових пільг щодо ввезення генераторів і терміналів Starlink. Їх скасували 1 травня 2023 року.

У Державній митній службі повідомили, що тепер при ввезенні товарів, що імпортуються підприємствами або громадянами і переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, потрібно сплачувати податок на додану вартість (ПДВ) та ввізне мито.

Митниця, фото: Соцпортал
Митниця, фото: Соцпортал

Про які саме товари йдеться:

  • електрогенераторні установки та частини до них;
  • окремі трансформатори, їх частини, інвертори;
  • окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них;
  • системи для забезпечення супутникового доступу в інтернет (Starlink).

Після скасування пільг під оподаткування також підпадають товари, які безкоштовно надавалися Енергетичною спільнотою як допомога українським енергопідприємствам для відновлення та ремонту інфраструктури.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Starlink, скріншот: Youtube
Starlink, скріншот: Youtube

Варто нагадати, що наприкінці грудня 2022 року Зеленський скасував податки на імпорт генераторів та терміналів Starlink, а на початку квітня парламент звільнив від ПДВ товари оборонного значення.

Раніше ми писали про те, що українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися

Як повідомляв Знай.ua, вчені розповіли, що надіслали повідомлення до НЛО і отримають відповідь вже в 2029 році: "Це знаменита ідея Карла Сагана"

Також портал Знай.ua писав, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.