Оливки – дуже корисний продукт, що містить багато вітамінів, але він стає розкішшю. Так, на початку травня оливки подорожчали одразу майже на третину та побили усі цінові рекорди. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні вже не залишилося категорій продуктів, які не подорожчали б за час повномасштабної війни. Деякі товари зростають у ціні більш стриманими темпами, інші просто приголомшливими темпами. До таких продуктів можна віднести оливки.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 2 травня оливки торгової марки "Іберіка" зелені без кісточки в середньому продаються по 49,40 гривні за баночку 170 грамів. Для порівняння, у квітні цінник був на рівні 36,42 гривні, тобто продукт подорожчав майже на третину. За даними моніторингу, нинішній цінник є рекордним.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Варто зазначити, що оливки "Іберіка" зелені з кісточкою не змінилися в ціні і в середньому продаються 69,10 гривні за 300 грамів. Оливки "Іберіка" чорні без кісточки подорожчали з 64,45 до 65,53 гривні за 300 грамів. Продукт цієї торгової марки, але з кісточкою виріс у ціні з 68,57 до 68,95 гривні за 300 грамів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.