Багато хто знає такого відомого вчителя української мови та мовознавця, як Олександр Авраменко, який уже довгі роки, можна сказати, є справжнісіньким талісманом усіх школярів та випускників.

Він знає безліч цікавих фактів про українську мову та розповідає про них час від часу, в інтерв'ю та на телебаченні.

Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube
Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube

Один із його останніх виступів на "Сніданку з 1+1" був присвячений новим словам, що виникають у мові через появу нових предметів та технологій.

Зокрема, він розповів, як правильно називати "всплывающее окно" українською мовою - це те віконце, яке раптово з'являється або вигукує при натисканні певного місця на екрані комп'ютера або смартфона.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Авраменко порадив вживати словосполучення "вигулькове вікно" з наголосом на "о".

Також він виправив поширену помилку українською мовою, пов'язану з тим, як називають людей, які працюють за комп'ютером. Часто вживається термін "ІТшники", проте він зазначив, що правильною формою є "ІТівці".

Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube
Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube

"Скільки можна фантазувати? Хто кого вигукує? Просто жах... ще один казус мови. Не можу змиритися з покликанням. Хто кого кличе? Досить фантазувати", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, в МОН попередили абітурієнтів на рахунок НМТ: зробіть це, якщо не хочете "пролетіти" з вступом до ВНЗ

Як повідомляв "Знай.uа", які предмети точно залишаться у шкільній програмі: у Міносвіти надали список

Знай.ua писав, які помилки слід уникнути на НМТ: на що треба звертати увагу випускникам шкіл