Борщ - одна з улюблених страв українців, але його приготування коштує все дорожче. Так, на початку травня супермаркети підняли ціни на картоплю та буряки. Скільки коштують овочі з борщового набору, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

У травні приготування борщу коштуватиме українцям дещо дорожче, оскільки популярні супермаркети переглянули ціни на картоплю та буряки. Подорожчання поки що не суттєве, втім, завжди існує ймовірність, що цінники продовжать повзти вгору.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, кілограм картоплі станом на 3 травня у середньому пропонується по 9,79 гривні. Для порівняння, минулого місяця середній цінник овочів був трохи нижчим – 9,77 гривні за кіло. Найдорожче картопля продається в мережі Megamarket – 13,90 гривні за кіло, а найнижчий цінник у Auchan – 7,30 гривні за кілограм.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Молода картопля також зросла в ціні, але вже помітніше - з 13,96 до 14,50 гривні за кілограм. Картопля рожева в середньому пропонується по 11,12 гривні за кіло, що на 8 копійок дорожче, ніж у квітні.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Буряк, який рекордно подешевшав у квітні, почав дорожчати. Кілограм коренеплоду в середньому коштує 9,08 гривні. Слід зазначити, що середній цінник у квітні становив 9,04 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв оливки для мажорів? Українські супермаркети здивували новими цінниками – майже на третину дорожче.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.