Компанія "Укрнафта" просить передати їй в управління корпоративні права "ВК "Укрнафтобуріння", які раніше держава відібрала у бізнесмена Ігоря Коломойського та партнерів.

видобуток газу
видобуток газу

"Укрнафта" аргументує таке бажання тим, що Укрнафта має технічні та практичні можливості щодо збільшення видобутку газу, нафти на Сахалінському родовищі і, як наслідок, може збільшити виробництво нафтопродуктів.

Компанія каже, що зможе наростити видобуток нафти на Сахалінській площі на 14%, а також збільшити видобуток газу.

Також "Укрнафта" хоче отримати в управління ТОВ "Сіріус-1", ТОВ "Сахалінське" та ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" які є партнерами "Укрнафтобуріння" за угодами про спільну діяльність на Сахалінській площі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

видобуток газу
видобуток газу

На акції цих компаній раніше було накладено арешт на передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Нагадаємо що, 11 квітня суд передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) "ВК "Укрнафтобуріння", пов’язану з Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком.

Нафта, фото НТЦ Психея
Нафта, фото НТЦ Психея

Арешт відбувся в межах розслідування кримінального провадження щодо промислової розробки найбільшого в Україні розвіданого Сахалінського родовища газу, що на Харківщині.

Після цього у ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" було змінено склад наглядових рад, а керівником обох компаній призначили Сергія Корецького.

Нагадаємо, ми писали, що новий директор "Укрнафти" Сергій Корецький пішов стопами Коболєва: одразу почав виписувати собі космічні зарплати.

Як повідомляв "Знай.ua" перед посівною та контрнаступом українські АЗС знижують ціни на солярку: водії чекали більше року.

Також "Знай.ua" інформував, українців попередили про зниження цін на блакитне паливо.