В Україні розшили перелік громадян, які мають право на отримання виплат від держави у розмірі 2000–3000 гривень. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

У Мінреінтеграції повідомили, що до списку територій, на яких ведуться або велися бойові дії, внесли зміни. Водночас оновився і перелік громад, мешканці яких можуть отримати виплати від держави – 2000 гривень на кожного дорослого та 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

"До списку включено всі громади або населені пункти, в яких відбувалися активні бойові дії, що перебувають під окупацією або можливі бойові дії. На виплати мають право мешканці тих громад або населених пунктів, на яких вказується дата початку бойових дій або окупації, а дати завершення немає ", - йдеться у повідомленні.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців
Показати ще

Для подання заяви на оформлення допомоги необхідно надати документи, що засвідчують особу та свідчать про реєстрацію особи в населеному пункті, який був окупований або де продовжуються активні бойові дії. Зробити це можна, зокрема у ЦНАПі, в управлінні соцзахисту населення або у додатку "Дія".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися.