Для наших читачів буде корисно дізнатися трохи зі світу українських чоловіків, які з тих чи інших причин поки що не прийшли добровільно до Територіальних центрів комплектування. Під час мобілізації, яка в Україні загальна, трапляються випадки, коли військовозобов'язаним вручають повістки навіть працівники ЖЕКу.

Про цю ситуацію з юридичного погляду розповів адвокат Ростислав Кравець у мережі YouTube.

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

"Знайти кожного військовозобов'язаного і передати йому особисто повістку військкоматам складно. Саме тому іноді вони передають документи сільрадам, компаніям чи навіть ЖЕКам", - повідомив правозахисник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Виходить, якщо повістку вручить працівник комунальної організації, це цілком законно. Однак, зверніть увагу, що у співробітника має бути відповідна відомість.

Як працює схема вручення повістки

Представник ЖЕКу видає військовозобов'язаному громадянину повістку. Той, у свою чергу, залишає підпис на документі, де вказано дату та час, тим самим підтверджує отримання повістки.

Повістка та платіжка. Фото: Telegram
Повістка та платіжка. Фото: Telegram

Якщо ви відмовляєтеся приймати документ, працівник ЖЕКу повинен на місці скласти акт зі свідками. Якщо працівник ЖЕКу просто залишив документ у поштовій скриньці, ви можете проігнорувати його. Адже в такому разі немає підтвердження, що військовозобов'язаний отримав повістку.

Нагадаємо, українцям готують нові штрафи до 8500 гривень: кого і за що каратимуть.

Раніше повідомлялося, що українець отримав неприємний штраф за ігнор повістки, яку не вручали: адвокат пояснив, що робити.

Також, майже кожному бізнесу в Україні прийшла війна: прощаються з найціннішим.