Бюджет не гумовий: частину українських пенсіонерів залишили без доплат

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

У бюджеті не вистачає коштів на виплату доплат деяким пенсіонерам. Про це заявила глава Міністерства соціальної політики України Оксана Жолнович. Глава відомства зазначила, що йдеться про конкретну категорію пенсіонерів - тих, хто не працює і проживає на території радіоактивного забруднення. Такі громадяни отримували доплати у розмірі однієї, двох або трьох мінімальних зарплат, передбачені статтею 39 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Ексдепутат Святослав Олійник закликає до миру та компромісів із росією: щоб завершити "конфлікт"

Святослав Олейник. Фото: скрин youtube
Святослав Олейник. Фото: скрин youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дніпро – одне з багатьох українських міст, яке регулярно страждає від атак російських окупантів. У січні загарбники здійснили один із найжорстокіших терактів - ударили ракетою по багатоповерховому будинку і вбили не менше 40 мирних українців, ще десятки були тяжко поранені. Втім, це не заважає колишньому голові Дніпропетровської облради Святославу Олійнику закликати до компромісів із росією заради припинення бойових дій. При цьому він розміщує в мережі прапор країни терориста і заявляє, що зараз відбувається не геноцид українців та повномасштабна війна, а "конфлікт".

Адвокат пояснив, чому можна не боятися повісток через родичів: "Кого? За що?"

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

У мережі інтернет нещодавно почала масово розповсюджуватись інформація про те, що повістку про проходження військової служби тепер можуть вручати через родичів. Проте жоден із джерел, які розповсюджували цю інформацію, не мав підстав для цього затвердження, адже жодною нормою чинного законодавства не передбачено такої можливості. Про це заявив адвокат Андрій Новак у програмі "Сніданок з 1+1" на . За його словами, жоден закон чи підзаконний нормативний акт не встановлює можливості для представників Територіальних Центрів Кадрового Забезпечення (ТЦК) вручати повістку військовозобов'язаному через його родичів.

Олена Зеленська зачарувала елегантним вбранням у супроводі Шмигаля на коронації Чарльза ІІІ

Зеленська на коронації Чарльза ІІІ
Зеленська на коронації Чарльза ІІІ

Олена Зеленська прибула на коронацію Чарльза III у Вестмінстерське абатство у Лондоні, а супроводжував її прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Перша леді та прем'єр-міністр розділили цей історичний момент для всієї Великобританії. 6 травня 2023 року 74-річний Чарльз III офіційно став королем після своєї матері Єлизавети II, яка померла у вересні 2022 року, у віці 96 років. Зеленська для такої великої події обрала неймовірне вбрання пастельного блідо-блакитного кольору. Його створив український бренд the COAT by Katya Silchenko, а складається він із пальта з двома гудзиками та сукні міді.

Підірвано автомобіль відомого путініста Захара Прилєпіна

Захар Прилепін
Захар Прилепін

Ряд російських телеграм-каналів повідомив, що у Нижньому Новгороді підірвано автівку відомого божевільного путініста Захара Прилєпіна. Він також себе позиціонує, як письменник та відомий образливими висловлюваннями щодо українців та підігріванню війни проти нашої країни. Сам Захар Прилєпін, нажаль, вижив та лише отримав поранення. Пізніше стало відомо, що загинув водій самого Прилепіна.