Виростити урожай вимагає знань та досвіду, ним поділились досвічені городники.

На форумі садоводів та городників наголошують, що самої інформації з відео на Youtube замало, слід знати деякі хитрощі, і тоді будь-яка свекруха прикусить язика, побачивши гарний урожай.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Щоб картопля була, як добрий кулак

Поміж грядками картоплі посадіть що-небудь із родини бобових (горох, боби). Продукти життєдіяльності бактерій на коренях цих рослин будуть для картоплі азотистим добривом натурального походження.

Солодкий столовий буряк

Буряк не буде з кислинкою, якщо виростити його на сонячних добре освітлюваних територіях. Якщо ґрунт кислий, то, закладаючи грядки, внесіть золу з доломітовим борошном або вапном. Для підвищення цукристості буряків деякі городники рекомендують поливати грядку розчином кухонної солі з розрахунку 1 ч. л. на 10 л води.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Огірки та помідори

Щоб урятувати огірки та помідори від борошнистої роси, їх необхідно обприскати розчином молока (1 частина молока на 9 частин води).

Забудьте про слимаків

Аби слимаки не з'їдали капусту, поряд із грядками потрібно вкопати ємність із звичайним пивом: інтерес шкідників миттєво переключиться на напій.

Редиску не сіють у червні

Редиска — досить холодостійка культура. Вона витримує заморозки до -20 °С. Оптимальна температура для зростання +18 °С. У червні найдовші дні. Оптимальна тривалість світлового дня для розвитку коренеплодів становить 8-10 годин. Якщо тривалість дня зростає до 14 годин, рослина від розвитку починає переходити до розмноження. Редиска піде у стрілку.

Морква

Насіння моркви зберігає властивості до проростання лише один-два роки, і тому необхідно перевіряти його заздалегідь, оскільки воно починає проростати лише через два-три тижні.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Як підгортати та поливати томати

Прикореневу зону томату слід розпушувати дрібно, щоб не пошкодити коріння. Поливати томат краще по борознах, особливо в холодну погоду. Цим можна запобігти захворюванням, обсипанню квітів і зав'язей.

Нагадаємо, ми писали, що головні секрети багатого врожаю огірків, цибулі, томатів та перцю: не кожен знає, але ми розповімо.

Як повідомляв "Знай.ua" навіть "дохлі" огірки почнуть стрімко рости: чим підживити розсаду, щоб не хворіла і тішила око.

Також "Знай.ua" інформував, кліщі на гарматний постріл не наблизляться: як приготувати бюджетний, але ефективний спрей.