Ціна в закупці свинини різко зросла, надалі це одне з найулюбленіших в українців м'яса має тенденцію до здорожчання.

У першому кварталі середня ціна свиней забійних кондицій становила 67,76 грн/кг, то вже у квітні досягла 79,95 грн/кг, а в останній тиждень - 83,06 грн/кг. Такі дані профільної асоціації "Свиноводи України".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Україна скоротила закупівлю свинини за кордоном одразу на 16%. А місячний імпорт також виявився мінімальним із 2018 року. Причиною називають ціни, та те, що зростання в ціні відчули і кінцеві споживачі – за квітень вартість м'яса в магазинах зросла на 8,4%.

"Низька імпортна активність створила нетиповий важіль підтримки для внутрішніх цін на ринку свинини, адже сировина з-за кордону поки не створює вітчизняної конкуренції. Це пов'язано з підвищенням цін на свинину в країнах ЄС, що продовжується", - зазначили в асоціації.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Згідно з даним моніторингового порталу Мінфін, всі види свинини за місяць значно зросли.Наприклад, грудинка коштувала в середньому 181,65 грн, тепер - 187, 07 грн. Ошийок був - 233 грн в середньому, тепер 249 грн за кіло.

Цінники на м'ясо. Фото: скриншот Мінфін
Цінники на м'ясо. Фото: скриншот Мінфін

Цінники на м'ясо. Фото: скриншот Мінфін
Цінники на м'ясо. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.

Як повідомляв "Знай.ua" свято для шлунка: супермаркети порадували новими цінниками на деякі м'ясні продукти.

Також "Знай.ua" інформував, супермаркети перерахували ціни на яйця, є чому порадіти.