Пенсійний фонд автоматично призначить житлові субсидії на період, що не опалюється, для більшості внутрішньо переміщених осіб, однак деяким особам доведеться звернутися за допомогою особисто. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, у тому числі особи зі статусом ВПО, отримають субсидії на неопалюваний період в автоматичному режимі, але за умови, що не змінилися дані про майновий стан або склад сім'ї. Крім того, автоматично перепризначатиме допомогу на оплату комуналки переселенцям, які отримують допомогу за адресою реєстрації.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У разі, якщо переселенець хоче оформити субсидію за адресою, відмінною від місця реєстрації, необхідно особисто звернутися до ПФУ та подати відповідну заяву, а також декларацію про доходи. Також можна подати заявку в онлайн-режимі.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Переміщені особи можуть подати запит на отримання житлової субсидії на неопалюваний період онлайн або звернувшись до сервісного центру Фонду за місцем фактичного перебування", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 та 100 відсотків.

Також наш портал інформував скорочення розмірів субсидії: чому тисячі українців залишаться без державної допомоги.

Крім того, ми писали, субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.