Схоже пісня Скрябіна про маршрутку з "влодімерскім централом" скоро буде не актуальною в Україні — водіям громадського транспорту заборонили включати музику та фільми у салоні автобуса.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Таке обмеження встановили на засіданні уряду 9 травня. Обмеження стосується не лише водіїв, але й пасажирів.

Маршрутка. Фото: скріншот youtube
Маршрутка. Фото: скріншот youtube

Тепер водії мають право не допускати в салон пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв – якщо любите слухати музику без навушників, водій має право не пускати вас у салон транспорту.

"Постанову прийнято на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку минулого року", – зазначають у Міністерстві відновлення.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть включати лише у тому випадку, якщо пасажир не заперечує.

Також цей закон забороняє публічне використання треків чи кліпів російських виконавців.

За порушення — водіям "світить" дисциплінарні заходи, а підприємства не допускатимуть до конкурсів на перевезення.

Нагадаємо, ми писали, що чекає на українських чоловіків, які виїхали за кордон: важлива інформація від юристів.

Як повідомляв "Знай.ua", чи можна виїхати на природу з ночівлею, попри комендантську годину: що потрібно знати

Також "Знай.ua" інформував, які речі не можна брати з собою за кордон, перелік.