У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святителя Кирила, єпископа Туровського, а також апостолів від 70-ти Ясона, Сосипатра, Керкіри, діви та інших з ними постраждалих.

Інші назви свята: "Іасон", "Кирило", "Максим", "Максимів день", "Березовиця".

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Не обов'язково самим його збирати та калічити дерева. Можна просто придбати. Сьогодні він матиме особливі лікувальні властивості і може вилікувати від лихоманки. При цьому його можна не лише пити для цього, а й обливатись. Правда спочатку хворого слід купати в дощовій воді або в березневому снігу, що розтанув, який спеціально зберігали. Потім хворого треба вивести надвір погрітися під променями сонця.

Жінкам потрібно вмитися березовим соком, тоді шкіра буде оксамитовою, свіжою та здоровою. Можна навіть зробити примочки, які допоможуть від ластовиння та вугрів. А щоб зробити маску, що омолоджує, потрібно ще додати трохи меду.

Популярні новини зараз
"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Ще треба стати на перехрестя, потримати в руках ладанку та почекати, доки вітер залетить у неї. Вона допоможе зцілити різні хвороби, якщо її надягати на шию хворому.

Також сьогодні збирають кропиву, подорожник та мати-й-мачуху. Вони матимуть цілющі властивості, якщо зібрати їх у цей день.

Що не можна робити 11 травня

У цей день заборонено підстригати волосся та нігті дитині, якщо їй ще немає року, бо вона може захворіти. Решті людей не можна проколювати вуха - можна оглухнути, оголошувати про заручини - закохані скоро розлучаться, білити хату - тоді удача і здоров'я покинуть будинок.

Нагадаємо, що ці знаки зодіаку ніколи не зрадять коханим: вірність на все життя.

Раніше ми повідомляли, що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз.