В Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, але це стосується не всіх послуг. Так, з квітня 2022 року до квітня 2023 року суми у платіжках українців помітно зросли. За що доводиться платити більше, свідчать дані Державної служби статистики.

За рік загальне подорожчання житлово-комунальних послуг становило 4%. Найбільш істотно збільшилися тарифи на утримання та ремонт житла. Українцям доводиться сплачувати на 20,6% більше. Також помітно подорожчало прибирання сміття - платіжки "поважчали" на 17%.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Трохи зросла вартість послуг з управління багатоквартирними будинками - на 1,8%, а також водопостачання та водовідведення - на 0,8% і 0,7% відповідно.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Водночас тарифи на низку послуг залишилися незмінними: електроенергія, гаряча вода та опалення поки що обходяться українцям за тими цінами, що роком раніше.

Щодо природного газу, то він знизився в ціні. За даними Держстату, розцінки знизилися на 0,4%.

В Україні обговорюється підвищення тарифів на деякі комунальні послуги. Наприклад, незабаром може подорожчати електроенергія.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз.

Також наш портал інформував електроенергію для населення: у Раді пропонують підвищити тарифи лише для однієї категорії українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціна на електроенергію має бути вчетверо вищою: українців переконують у необхідності підвищення тарифів.