За даними дослідження фонду "Центр громадянської освіти", 56% школярів з України не навчаються у польських школах, і цей тренд продовжує зростати.

За останні 6 місяців кількість наших дітей у польських школах зменшилась на цілих 10 тисяч людей, з найбільшою проблемою зіткнулися у середній школі, де лише кожен п'ятий український школяр залишається для подальшого навчання.

Школа, скріншот з відео
Школа, скріншот з відео

Відтік учнів має кілька причин, включаючи повернення сімей в Україну, проблеми з адаптацією та непідготовку до отримання польського атестату.

Однак слід зазначити, що багато дітей навчаються паралельно в польських та українських школах, що створює додаткове навантаження на них. Це призводить до того, що деякі учні змушені залишити польські школи, сподіваючись повернутися додому, коли ситуація в їхній країні покращиться.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Школа онлайн, фото МОН
Школа онлайн, фото МОН

Значення підтримки для українських дітей у Польщі зменшується, хоча учні середньої школи беруть активну участь у додаткових заняттях і рідко припиняють навчання повністю.

Відомо, що у європейських країнах діти зобов'язані відвідувати місцеві школи згідно із законодавством, хоча на українців ця постанова не діє через повномасштабну війну.

Нагадаємо, 12-річний хлопчик одягнув у школу "непросту" футболку і його вигнали: "Що написано?"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні можуть зникнути дитячі садки - у Міністерстві освіти придумали щось "новеньке"

Знай.ua писав, українським біженцям зроблять привабливу пропозицію: програма продовжена