В Україні зареєстрували законопроєкт, він передбачає алгоритм виплат компенсацій з боку окупантів українцям, що постраждали внаслідок повномасштабної війни.

Про це йдеться в законопроєкті №9279 "Про основні принципи забезпечення компенсацій для жертв збройної агресії Російської Федерації".

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Що пропонують українські депутати

У законопроєкті пропонується визначити джерелом компенсацій щонайменше 8% від ВВП рф, це приблизно 1,779 трлн доларів. На виплати зможуть розраховувати більшість українців, за винятком тих, які були засуджені за скоєння злочинів проти нацбезпеки.

Щорічний розподіл цієї суми між українцями протягом щонайменше 20 наступних років забезпечить справедливість та суттєву матеріальну підтримку. Реалізація проєкту також дасть змогу знизити навантаження на Пенсійний фонд та скасувати інститут субсидій", – йдеться у змісті законопроєкту.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Зруйноване місто. Фото: Youtube
Зруйноване місто. Фото: Youtube

Виходить, що близько 40 млн українців щомісяця зможуть отримувати по 12 000 гривень компенсації. Тобто, сім'я з двома дітьми може розраховувати на виплати у розмірі 1 200 доларів.

Крім того, отримані кошти можна буде спрямувати на оплату комунальних послуг, освіту, охорону здоров’я тощо.

На думку депутатів, ухвалення цього документа певним чином допоможе відновленню України, покращить якість життя громадян та виключить або значно ускладнить повторну військову агресію рф.

Нагадаємо, ми писали, що Польща подовжила важливе правило для українців: знову безкоштовно.

Як повідомляв "Знай.ua" до 200 тисяч гривень: як через "Дію" отримати гроші на відновлення пошкодженого житла, інструкція.

Також "Знай.ua" інформував, українцям розповіли важливі нюанси при отриманні компенсації за житло.