10 травня Запорізький суд обрав запобіжний захід судді Ларисі Богомоловій, що працювала більше 20 років у Бердянському суді. Вона продовжувала працювати та отримувати заробітну платню в українському суді, та при цьому з самого початку війни співпрацювала з окупантами.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

До початку повномасштабної війни суддя Лариса Богомолова 21 рік працювала у Бердянському міськрайонному суді Запорізької області.

Однак на початку травня 2022-го переїхала до Полтави.

За пів року з "чужачки" суддя Богомолова несподівано стала головною у полтавському суді. 2 листопада новоспечені колеги обрали її головою суду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За даними розслідування, Лариса Богомолова прибула до Полтави з окупованого РФ Бердянська вже під контролем ворожих спецслужб.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

На початку весни минулого року, одразу після окупації Бердянську, одіозна суддя погодилася співпрацювати з окупантами.

На виконання завдання кураторів жінка здійснювала збір та передачу даних щодо переміщення українських військових на території Донецької області.

Суддя забезпечувала ворога інформацією щодо проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя; надавала окупантам допомогу у формуванні штату так званого підрозділу "министерства чрезвычайных ситуаций россии".


Нагадаємо, "чого не здалися в полон?": українка нарвалася на поранених воїнів ЗСУ у лікарні

Як повідомляв "Знай.ua", "За що ми стоїмо?": агресивний любитель чужого побив українського військового

Знай.ua писав, "Я в рот *бала Україну вашу": дівчина із Закарпаття захотіла відділитися і повернути місцевих з фронту