Для батьків дітей шкільного віку є добрі новини. Тепер в Україні змінено підхід в оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої ​​уваги та підтримки за рахунок держбюджету. Обіцяють, що тепер "гроші ходитимуть за дітьми".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Дитячий табір у Карпатах. Фото кадр з "Youtube"
Дитячий табір у Карпатах. Фото кадр з "Youtube"

Повідомляється, що тепер зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку сім'ї з дітьми, які опинились у найскладніших умовах:

- проживають на деокупованих територіях або перебувають у зоні активних бойових дій на кордоні з Росією;

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

- малозабезпечені, які мають дітей з інвалідністю (здатні до самообслуговування) чи діти з багатодітної сім'ї.

Таким батькам надходитимуть електронні повідомлення про право на отримання грошей для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку. Такі повідомлення будуть надіслані через мобільний додаток "Дія".

Дитячі табори, фото: youtube
Дитячі табори, фото: youtube

Їм видаватимуться картки зі спеціальним режимом використання, куди зараховуватимуть кошти у розмірі п'яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком від 6 до 18 років.

Кошти можна використовувати для придбання путівки на оздоровлення чи відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані у карпатському регіоні: Львівському; Івано-Франківську; Закарпатській; Чернівецькому та Тернопільському.

Потрібно буде обрати один із закладів, що містяться у Держреєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Нині там 16 оздоровчих закладів. Запрацює проект із 1 червня 2023 року. Оздоровитись у Карпатах за програмою зможуть діти 7-18 років.

Нагадаємо, українські діти отримають безкоштовні путівки до літніх таборів.

Раніше повідомлялося, у чому відмінність банківських карток для соцвиплат і пенсій: доведеться відкривати різні.

Також, скільки в Україні отримують особи з інвалідністю: розмір пенсій та важливі нюанси.