Як зазначили в пресслужбі Укренерго, цього літа вперше за багато років Запорізька АЕС буде недоступна українській енергосистемі через тимчасову окупацію.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Цього літа вперше за багато років Запорізька АЕС буде недоступна українській енергосистемі через тимчасову окупацію. А традиційні літні ремонти на електростанціях будуть більш масштабними: через російські атаки пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції" - повідомляє НЕК "Укренерго" в Телеграм-каналі.

Тому ми матимемо менше доступної потужності, ніж зазвичай, зазначили в "Укренерго".

Укренерго. Фото з відкритих джерел
Укренерго. Фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними компанії, необхідно буде використовувати всі можливі резерви, щоб стабільно пройти літній період.

Компанія звертається до українців наголошуючи на необхідності раціонального та економного споживання електроенергії.

"Розумне споживання - це резерв, який доступний і нам. Для цього достатньо збільшити температуру кондиціонера влітку; зачиняти двері й вікна у приміщеннях, де він працює; не залишати у розетці прилади, якими ви не користуєтесь. І за можливості - обирати енергоефективну техніку", - зазначили в "Укренерго".

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

Як відомо, Запорізька АЕС є найбільша в Європі й третя у світі за сукупною потужністю атомна електростанція , її потужність – 6 тисяч МВт. До повномасштабної війни станція забезпечувала чверть виробленої електроенергії в Україні. В березні 2022 року АЕС захопили російські окупанти.

Нагадаємо, тариф може злетіти на 95%: як може змінитися вартість електроенергії.

Як повідомляв "Знай.uа", "ситуація складна": українців попередили, що грошей на "купівлю" світла вже немає

Знай.uа писав, українцям пояснили, чому влада так рветься підвищити ціни на світ: іншого виходу немає