Для ВЛК відкриють медичні реєстри: всі дані будуть доступні

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

Депутати прийняли два законопроєкти, у яких прописані кардинальні зміни до системи проходження медоглядів перед мобілізацією. Ці зміни містяться у двох законопроєктах - №9154 та №9158, пише sud.ua. ВКЛ тепер працюватимуть не лише при ТЦК — територіальний центр комплектації, колишній військомат, але й у цивільних медзакладах — поліклініках та лікарнях. На проведення таких медоглядів військовозобов'язаних громадян буде виділено окреме фінансування для членів ВЛК при лікувальних закладах. Крім цього впровадять електронну чергу, і можна проходити медкомісію у зручний час. Крім того, буде налагоджено електронний обмін документами між ТЦК, військовими частинами та цивільними медичними установами.

Українці можуть отримати величезні виплати у "ПриватБанку" - але радості від цього буде небагато

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Під час тривалої повномасштабної війни багато українців зіткнулися з тим, що росіяни просто знищили чи пошкодили їхнє майно. Дані про такі випадки вносяться до державного реєстру за допомогою програми "Дія". Наразі всі, хто зіткнулася з подібною ситуацією, може відкрити спеціальну цифрову картку "ЄВідновлення" у "ПриватБанку" для отримання державних виплат. Для отримання цієї картки достатньо кількох клацань у мобільному додатку "Приват24".

Анна Богдан вирішила розповісти правду про шоу "Холостяк": Заливако йшов о 2 годині ночі, а редактори не пускали людей

Анна Богдан. Фото: instagram.com/hannastorozhuk/
Анна Богдан. Фото: instagram.com/hannastorozhuk/

Учасниця 11-го сезону романтичного проєкту "Холостяк", головним героєм якого став харківський бізнесмен Михайло Заливако, Анна Сторожук (Богдан) після знайомства з батьками розповіла про те, що залишилося за кадром шоу. Насамперед, за словами дівчини, знімальна команда переконалася, що у квартирі її батьків буде достатньо світла та місця, щоб здійснити зйомку. Диван, на якому вони сиділи, знімали 6 камерами і освітлювали кількома прожекторами, щоб картинка була чіткою.

Українцям дозволили заробляти гроші на електроенергії: генератори купували не дарма?

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

З 9 травня 2023 року українці отримали право торгувати електроенергією. Дозвіл стосується як побутових, так і непобутових споживачів. Тепер українці зможуть заробляти гроші на виробництві власної електроенергії. Зазначається, що це може створити конкуренцію на ринку енергетики. Продавати можна електроенергію вироблену генеруючою установкою або установкою зберігання енергії. Продавець може збувати енергію будь-кому за вільним договором та договірною ціною.

Дантес ледь не загинув над Лондоном: "Сидіння відірвалися, падали так довго…"

Володимир Дантес, фото: YouTube
Володимир Дантес, фото: YouTube

Український співак, телеведучий, радіоведучий, ексучасник гурту "ДіО.фільми", та колишній чоловік Наді Дорофеєвої, Володимир Дантес зараз разом з українським телеведучим Олексієм Дурнєвим вирушили у тур до європейских міст з "Пожежею". Хлопці у турі збирають кошти для українських військових. У минулі поїздки їм вдалося зібрати чималі кошти на автівки та бронежелети для наших захисників. 11 травня Дурнєв з Дантесом виступають у Франкфурті. Під час перельоту Володимир Дантес вирішив поділитися зі своїми підписниками у Instastories історією, через яку співак змушений щоразу нервувати при перельоті літаком.