Експерти приділили увагу ще одному овочу, який користується великою популярністю. Мова йде про спаржу. За оцінками, на українському ринку її побільшало, при цьому попит та ціни залишаються на стабільно високому рівні.

Про це розповів власник ФГ "Аспарагус Журавля" на Полтавщині Олександр Журавель, пишуть в AgroTimes. Він зазначив, що цього року набагато складніше реалізувати на ринку спаржу, а здебільшого нею цікавляться саме у Києві.

Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу
Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу

Навіть незважаючи на те, що багато хто покинув столицю через війну, попит залишається високим. Крім того, побільшало торгових точок, а супермаркети активно працюють, тому конкуренція є значною.

"Що стосується ринку спаржі в Україні, то він постійно трансформується. Починають активніше віддавати врожай плантації, які висаджувалися фермерами перед війною. З іншого боку, кілька найбільших спаржевих плантацій, які розміщувалися в Херсонській області, досі в окупації", – підкреслив Журавель.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також споживачі почали розцінювати спаржу як продукт здорового харчування за останній рік. Експерт уточнив, що її свідомо шукають та хочуть мати в раціоні правильну їжу.

Однак ціни на овоч досить сильно кусаються. Так, вартість спаржі цього року стартує від 300 грн/кг, тоді як минулого року її продавали по 200 грн/кг. Упродовж 2023 року вона може подешевшати до 250 грн/кг.

Рання городина. Фото: Youtube
Рання городина. Фото: Youtube

Нагадаємо, і не бідують, і не жирують: українцям розповіли, чи є в Україні середній клас

Раніше ми писали про те, що суми в чеках будуть адекватнішими: в Україні знижуються ціни на макарони.