Цінники на овочі в Україні тримаються на досить високому рівні. Зокрема, в супермаркетах продовжує дорожчати буряк, який є одним із найдоступніших овочів. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У зимово-весняний період, коли ціни на більшість овочів та інших продуктів стрімко летіли вгору, буряк дешевшав. Однак у першій половині травня в популярних супермаркетах почало фіксуватися зростання цін на популярний коренеплід.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 15 травня середній цінник на буряки становить 9,90 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні овоч продавався в середньому по 9,04 гривні за кілограм. Вартість коренеплоду коливається в межах 6,90-12,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Також у супермаркетах з'явився молодий буряк, проте дозволити його собі зможуть не всі українці, адже середній цінник практично у 10 разів вищий, ніж на овоч попереднього врожаю – 83,40 гривні за кілограм. Varus продає молоді буряки по 79,90 гривні за кіло, а Auchan - 86,90 гривні за кіло.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страви заграють новими фарбами: супермаркети потішили зниженням цін на зелень.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.