Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за статтею про розпалювання національної ворожнечі проти скандальної львівської блогерки Крістіни Горун, яка захищала шанувальників пропутінського Лєпса у центрі Львова та назвала українську армію "дном".

Христина Горун. Фото з Instagram
Христина Горун. Фото з Instagram

Так, за словами речника управління СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, слідчі відкрили кримінальне провадження ст. 161 КК (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

За вчинене їй загрожує штраф чи позбавлення волі до 5 років.

Христина Горун. Фото з TikToka
Христина Горун. Фото з TikToka

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

"За результатами проведених заходів, слідчими Управління порушено кримінальне провадження за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України. Наразі проводяться першочергові слідчі дії", – заявили у СБУ.

Нагадаємо що скандал з блогеркою вибухнув через те, що вона своїй сторінціInstagram під нікнеймом chornamamba почала захищати хлопців які у центрі Львова гучно слухали музику пропутінського Лєпса.

Христина Горун. Фото з Instagram
Христина Горун. Фото з Instagram

Дівчина заявила своїм підписникам що їй байдуже на війну, і вона буде продовжувати слухати російських виконавців.

Та на цьому скандал не завершився. Христина Горун у переписці з одним із фолловерів назвала воїнів ЗСУ "дном".

Нагадаємо, ми писали, що поціновувачів "руського міра" зловили у Львові: після гучної музики путініста лєпса молодиків розшукують українці

Як повідомляв "Знай.ua" 9-річний Мишко з Маріуполя ледве вибрався живим і довів українців до сліз: "Хочу, щоб моя мама воскресла".

акож "Знай.ua" інформував, "І ви рагулята потерпите": Львівська блогерка захистила любителів Лепса та образила військових