В Україні продовжують зростати ціни на більшість продуктів, зокрема популярну зелень та овочі. Наприклад, у середині травня помітно змінилися цінники на часник, а також зелену та ріпчасту цибулю. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Незважаючи на уповільнення темпів інфляції, багато продуктів в Україні продовжують зростати в ціні і досить швидко. Зокрема, у травні українцям помітно дорожче коштуватиме зелену та ріпчасту цибулю, а також часник.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Часник

Станом на 17 травня кілограм часнику в середньому коштуватиме 113,90 гривні. Для порівняння, у квітні вартість була нижчою – 111,11 гривні за кіло. Цінник на товар коливається в межах 99,90-137,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Зелена цибуля

Зелена цибуля подорожчала в середньому з 40,91 до 42,47 гривні за невеликий пучок вагою 100 грамів. Вартість супермаркетів коливається від 41,00 до 44,90 гривні за пучок.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Ріпчаста цибуля

Овоч дорожчає вже кілька місяців поспіль і цінова тенденція продовжилася у травні. Середній цінник піднявся із 57,02 до 58,26 гривні за кілограм. В той самий час молода цибуля зросла в ціні з 55,21 до 59,60 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, цінники на популярне м'ясо впевнено повзуть униз: чим українці можуть побалувати себе.

Також наш портал інформував, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.

Крім того, ми писали, гастрономічна розкіш: супермаркети налякали новими цінами на ковбасу.