Для наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат або лише збираються на заслужений відпочинок, є дуже важливі новини.

Справа в тому, що в Україні громадяни мають право отримувати пенсії не лише за віком, а й за іншими обставинами. Наприклад, українці можуть оформити пенсію за вислугу років. Важливо знати, який встановлений максимальний розмір такої пенсії.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від голови Пенсійного фонду України Євгена Капінуса.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Для початку нагадаємо той факт, що пенсії за вислугу років встановлюються окремим категорією громадян, зайнятим на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності чи придатності.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

За словами Євгена Капінуса, сьогодні середня пенсійна виплата в Україні становить трохи більше 5200 гривень.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

"Максимальний розмір пенсії за вислугу років незалежно від закону, згідно з яким призначається така пенсія, не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. Наразі максимальний розмір пенсії становить 20 930 гривень", - розповідає експерт.

Важливо розуміти, що призначення та трудовий стаж, який дає право на заслужений відпочинок за вислугою років, безпосередньо залежить від професії та посади. А от щодо перерахунків пенсій за вислугу років, то вони проводяться й сьогодні за загальновизначеними правилами.

Нагадаємо, хто має право вносити пенсійні внески: Пенсійний фонд спростив процедуру.

Раніше повідомлялося, зарплата більша, стажу достатньо, а пенсія маленька: які можуть бути причини.

Також, у Пенсійному фонді розповіли, кого з українців не відпустять на пенсію у 60 років.