Грошові надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися. Так, лише у квітні недобір сягнув 3,9 мільярда гривень. Чи це вплине на графік виплати пенсій та житлових субсидій, пояснив голова фінансового комітету Верховної Ради, нардеп від фракції "Слуга народу" Данило Гетьманцев.

Скорочення грошових надходжень до ПФУ у квітні не повинне вплинути на графік виплати пенсій та субсидій, оскільки фонду вдалося сформувати за попередні місяці запас стійкості.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

За підрахунками Данила Гетьманцева, у перші чотири місяці поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року власні доходи Пенсійного фонду збільшилися на 21,7%.

"Фінансовий стан Пенсійного фонду дозволяє виконувати всі зобов'язання щодо виплати пенсій, страхових платежів, житлових пільг та субсидій", – зазначив народний депутат.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що власні доходи ПФУ, які становлять основну частку, збільшуватимуться, зокрема, за рахунок зарплат військових, які є серйозним джерелом надходжень ЄСВ. Також в Україні пожвавлюється ринок праці, що позитивно впливає на прибутки ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді розповіли, кого з українців не відпустять на пенсію у 60 років.

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.