Сезонні смаколики вже активно продаються на ринках і в магазинах, але купуючи першу полуницю, пучок зелені або капусту, необхідно пам'ятати про потенційну небезпеку. Мова про пестициди та нітрати, які містяться в цих продуктах. Як уберегтись від надмірної кількості шкідливих речовин, розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Українцям слід пам'ятати, що рання продукція, яка була вирощена у парниках та теплицях – містить у 3 рази більше нітратів. Найбільша кількість нітратів у серцевині чи качані плоду, тому жорсткі ребра капусти краще не вживати, як і жовту серцевину червоного помідора.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Після покупки ранніх овочів або фруктів необхідно слідувати головному правилу - ретельно їх помити. Також рекомендується замочити овочі та фрукти у холодній воді на 15-20 хвилин, а потім злити рідину та повторити процес ще раз.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У Держспоживслужбі рекомендують купувати ранні овочі не на стихійних ринках, а на ринках, де працює лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи. Також у продавців рекомендується запитувати про наявність експертного висновку, в якому вказується рівень вмісту нітратів та результати інших експертиз.

Раніше портал Знай повідомляв, що дорожчає зі швидкістю світла: українців приголомшили новими цінами на моркву, майже дефіцитний овоч.

Також наш портал інформував, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватись.

Крім того, ми писали, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.