Полуниця це перша ягідка, яка визріває в Україні наприкінці травня. Але через війну, що продовжує росія на території нашої країни, частина південних та східних областей недоступні ні до урожаю, ні до збуту.

Закарпатці зазначають, що урожай полуниці хороший, але через обмежений ринок збуту ціни досі "кусаються". Аналітики зазначили, що рік ціни на фрукти подорожчали майже на 30%.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Порівняно з минулим роком купують більше. Хоча і ціна зараз трохи "кусається". Кілограм ягоди обійдеться в середньому від 100 до 150 гривень. Проте, як розповідають продавці, ближче до червня ціна знизиться, адже дозрівати почнуть ягоди, що висаджені на відкритому грунті.

"Варто зазначити, що полуниця буде дорога рівно доти, поки не піде з відкритого ґрунту нашої території. Як правило, це початок червня. Але є ще один момент – це те, що зараз холодно. Тому орієнтуватися потрібно десь на середину червня", - зазначають знавці ринку.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Збір полуниці, фото: Facebook
Збір полуниці, фото: Facebook

Вже другий рік поспіль негативний вплив на ринок України чинить відсутність пропозиції ягоди з південних регіонів, наразі ціни на черешню та полуницю зросли порівняно з минулим роком. В цьому році ягоди з відкритого ґрунту на внутрішній ринок потраплять пізніше, ніж торік. Причиною затримки стала холодна та волога погода у цьому році. Основний сезон полуниці – червень і початок липня.

Нагадаємо, ми писали, що на ринках з'явилася перша черешня: від ціни можна втратити свідомість.

Як повідомляв "Знай.ua", якщо не сподобається, віддайте собакам: де в Україні продаються найдешевші гречка та рис.

Також "Знай.ua" інформував, популярний овоч ще понад 80 гривень: українцям доведеться трохи зачекати.