Компанія "Укрнафта" минулого тижня за результатами тендеру замовила у компанії Віктора Пінчука ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб" труб на загальну суму 282 млн грн.

Віктор Пінчук. Фото кадр з "Youtube"
Віктор Пінчук. Фото кадр з "Youtube"

Постачальником без конкурсу обрано ТОВ "Інтерпайп Україна" Віктора Пінчука.

Замовлено спеціальні труби для видобутку згідно вимог API Spec 5CT June 2018.

Напередодні вторгнення, майже такі ж самі труби у того ж «Інтерпайпу» купувало "Укргазвидобування".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Віктор Пінчук. Фото кадр з "Youtube"
Віктор Пінчук. Фото кадр з "Youtube"

Тоді газовики купували труби з муфтами тієї ж групи міцності N80 і того ж розміру 73,02х5,51.

Але були і відмінності. Одна відмінність полягала у тому, що зараз труби для «Укрнафти» мають бути з висадженими назовні кінцями.

А друга відмінність у ціні. На початку 2022 року фірма Пінчука продала "Укргазвидобуванню" труби виробництва "Voestalpine" (Австрія) по 2 598 євро/т (по курсу Нацбанку на дату аукціону).

Укрнафта, фото zn.ua
Укрнафта, фото zn.ua

А у закупівлі "Укрнафти" 2023 року фірма Пінчука продала імпортні труби по 3900 євро за тону.

Тобто остання ціна у півтора рази вища, ніж була до вторгнення.

Перед повномасштабним вторгненням на закупівлю труб "Укргазвидобування" заявлялись уругвайська та британська фірми, але тоді державна компанія взагалі не допустила їх до конкурсу.

Нагадаємо, ми писали, що новий директор "Укрнафти" Сергій Корецький пішов стопами Коболєва: одразу почав виписувати собі космічні зарплати.

Як повідомляв "Знай.ua" перед посівною та контрнаступом українські АЗС знижують ціни на солярку: водії чекали більше року.