НАБУ скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 15 осіб, яким інкримінується причетність до заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку, виданого банку VAB, власником якого є олігарх Олег Бахматюк.

Повідомляється, що 18 травня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 15 осіб у незаконному заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту ПАТ "VAB Банк".

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Серед яких колишній перший заступник голови НБУ, ексголова правління ПАТ "VAB Банк", ексзаступник голови правління ПАТ "VAB Банк", а також інші колишні та чинні службовці Нацбанку, "VAB Банку" та представники приватних компаній.

Однак серед підозрюваних немає ні Бахматюка, ні його сестри Наталії Власюк, яка була головою наглядової ради VABу. За ними слідство виділило зі справи окремі провадження із сумнівною перспективою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Олег Бахматюк. Фото: Youtube
Олег Бахматюк. Фото: Youtube

Під суд відправили експершого заступника голови НБУ Олександра Писарука, члена Ради НБУ Миколи Каленського, та низку інших громадян.

Апеляційна палата ВАКС дозволила вести заочне розслідування щодо віденського "сидельця" Олега Бахматюка у справі про крадіжку 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку для VAB банку Бахматюка. У березні цього року Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив Офісу генпрокурора в екстрадиції Бахматюка до України у цій справі.

VAB Банк. Фото: Youtube
VAB Банк. Фото: Youtube

У жовтні 2014 року VAB Банк, віднесений до категорії проблемних банків, звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. Хоча банк не подав всіх необхідних для цього документів, правління Нацбанку надало позитивну відповідь.

Вартість нерухомості, переданої в заставу НБУ, завищили майже у 25 разів шляхом складення підроблених звітів про оцінку.
За 40 днів по тому, у листопаді 2014 року, НБУ визнав VAB Банк неплатоспроможним. Стабілізаційний кредит у 1,2 млрд грн, отриманий від НБУ терміном на два роки, VAB Банк не повернув.

Нагадаємо, ми писали, що українців закликали не нехтувати порадами і подбати про свою пенсію: "Розмір збільшиться".

Як повідомляв "Знай.ua" пенсія є, а прав немає: названо категорії, які в 2024 році можуть втратити посвідчення водія.

Також "Знай.ua" інформував, народна депутатка "забула" про майно на 1,8 млн грн: довелося нагадати НАБУ та САП.