У вівторок, 23 травня 2023 року, керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського спрямування "Укрзалізниці" Олександр Шевченко заявив про нововведення - про появу так званих "жіночих" купе.

Повідомляється, що пріоритет у цьому питанні буде надано маршрутам далекого сполучення. Хоча там і кажуть, що "жіноче купе" це лише один із кроків. Щодо бурхливого обговорення про те, що жінки бояться їздити з чоловіками, висловилася піарник, експерт з комунікацій Марія Попова у соціальній мережі Facebook.

Потяг Укрзалізниці, скріншот із відео
Потяг Укрзалізниці, скріншот із відео

Жінка заявила, що готова доплачувати за те, щоб мати адекватних сусідів у купе – людей, які поводяться гідно, не створюють незручностей та не завдають незручностей іншим пасажирам.

Бо їй не дуже хочеться сидіти годинами в компанії маленьких дітей, агресивних чоловіків, галасливих пенсіонерок, людей, які не мають користуватися духами (через це важко дихати), та алкоголіків.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Однак питання не стосується того — чоловік ваш сусід чи жінка, все полягає у поведінці та повазі до правил. На етапі продажу квитків важко відрізнити адекватних від неадекватних пасажирів.

Вона не впевнена й у тому, що запровадження жіночих вагонів допоможе суттєво. Бо чоловіки, які нападають на жінок, є злочинцями, яким не цікаві закони. Тому вони все одно зможуть проникнути в жіночий вагон, щоб зробити бажане.

Купе "Укрзалізниці", скріншот: Youtube
Купе "Укрзалізниці", скріншот: Youtube

"Проблема безпеки полягає не в існування загального простору, а в безкарності ґвалтівника. І для вирішення цієї проблеми скоріше підійде наявність у купе тривожної кнопки, а в поїзді – кілька поліцейських, які патрулюватимуть вагони і реагуватимуть на виклик", - заявила вона.

У планах "Укрзалізниці" є і необхідний комплекс заходів - тривожні кнопки, про які вже йшлося, відеоспостереження, сигналізація, патрулювання та серйозне покарання для злочинців.

Нагадаємо, подорожі Укрзалізницею можна зробити вигіднішими: коли потрібно купувати квитки

Як повідомляв "Знай.uа", "Укрзалізниця" влипла у скандал з жінкою з інвалідністю та російською мовою: "Що робитимемо з хамством?"

Знай.uа писав, дівчина зізналася, який страшний випадок стався з нею в купе "Укрзалізниці": "Три чоловіки..."