В Україні поки що не очікується суттєвих коливань курсу долара. Зокрема вартість валюти утримується за рахунок дефіциту готівкової гривні в країні. Про це розповів "Фокусу" дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

Експерт зазначив, що незважаючи на повномасштабну війну на ринку, залишається помітним сезонний фактор - ближче до літа національна валюта починає зміцнюватися по відношенню до долара.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

"Навіть незважаючи на війну відчувається сезонність, і гривня почувається сильною. Але навряд чи будуть сильні рухи у бік зміцнення, тому що на міжбанківському ринку тримається сильний попит", - зазначив Антон Курінний.

За прогнозами фахівця, протягом літа курс долара в Україні буде стабільним, без суттєвих стрибків. Він вважає, що ціновий коридор на готівковому ринку триматиметься на тому ж рівні, що й на безготівковому – близько 36,75-37 гривень за долар.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

А ось у другій половині року, приблизно у жовтні-грудні, може відбутися зміна курсу. Наголошується, що умовою для суттєвої зміни розцінок на готівковому валютному ринку є перегляд офіційного курсу Національним банком України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні найближчим часом різко зросте попит на долар: причини і яким буде курс.

Також наш портал інформував, українці не можуть обміняти долари – обмінники та банки не приймають валюту: у чому справа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи доведеться віддавати по 50 за долар? Українцям розповіли, яким буде курс валют найближчим часом.