Середня зарплата для громадян у березні 2023 року склала 13 423 грн. Це на 3,1% більше, ніж у березні 2022 року.

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за перший квартал 2023 року. Відповідно до закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", цей показник важливий, адже він враховується для розрахунку пенсії.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

За даними ПФУ, середня зарплата склала:

  • січень — 12 644,98 гривні;
  • лютий — 12 794,11 гривні;
  • березень — 13 423,28 гривні.

Водночас річна інфляція у березні становила 21,3%, що означає падіння реальної зарплати приблизно на 18%.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Гроші, які виводять з ужитку. Фото: Youtube
Гроші, які виводять з ужитку. Фото: Youtube

Раніше повідомлялося, що близько 60% роботодавців збираються підняти заробітні плати своїм працівникам. Це стосується критично важливих для держави галузей: медицини, енергетики, будівництва, військово-промислового комплексу, агропромислового комплексу.

Загалом же розмір пенсії в Україні напряму залежить від двох факторів: тривалість набутого страхового стажу, та розміру офіційної зарплати, яку особа отримувала протягом трудової діяльності.

Якщо визначений на основі цих параметрів розмір пенсії не задовольняє особу, вона може почати сплачувати страхові внески на пенсійне страхування. І таким чином збільшити свою майбутню виплату.

Нагадаємо, ми писали, що плюс 400 гривень на комуналку: українським сім'ям пообіцяли приємний сюрприз.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям повернуть невиплачені пільги: у ПФУ пояснили, що зробити.

Також "Знай.ua" інформував, росія має сплатити за кожне знищене дерево: на круглому столі обговорили важливі питання стягнення компенсації з агресора.