Українці з нетерпінням чекали цього літа. Багатьом захочеться відпочити в цей період, з'їздити на природу, але питання у тому, чи дозволить це зробити погода?

Вже з перших днів літа, а то й раніше, варто спланувати відпочинок чи господарські справи. Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю 24 каналу розповів, чи буде для цього сприятлива погода влітку 2023 року.

Літо, пляж, українці. Фото: Знай.ua
Літо, пляж, українці. Фото: Знай.ua

Експерт прогнозує, що на українців чекають три хвилі аномальної і навіть екстремальної спеки. Вперше одну з них можна буде відчути вже у червні - температура зашкалюватиме, а ось у липні та серпні можлива суха погода з пиловими бурями, смерчами.

"Велика ймовірність, що літо цього року в Україні буде спекотніше. Найбільше клімат змінився саме влітку та взимку. Температура повітря в липні та серпні, а також січні та лютому зросла найбільше", - повідомив Кульбіда.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, як зазначив синоптик, в Україні за останні 40 років температура повітря взимку б'є рекорди – у січні та лютому вона зросла на 2-2,5 градуси, що є великим показником. Тенденція потепління може зберегтися.

Погода влітку, скріншот: YouTube
Погода влітку, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що доведеться розщедритися не тільки на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди в супермаркетах

Як повідомляв Знай.ua, українським родинам Польща надаватиме ще 2 грошові допомоги: не зволікайте з реєстрацією

Також портал Знай.ua писав, що Нафтогаз зробив важливу заяву перед оплатою комуналки українцями: зверніть увагу на квитанції