Українці, які досягли пенсійного віку, але не змогли набрати необхідний страховий стаж для виходу на заслужений відпочинок, можуть оформити тимчасову допомогу чи соціальну пенсію. Про це пише ТСН.

Громадяни, які досягли пенсійного віку, але не мають потрібної кількості стажу для виходу на пенсію, можуть отримувати тимчасову допомогу. Виплати можна оформити після досягнення 65 років. Зазначається, що соціальна пенсія за віком без трудового стажу перераховується кожні пів року.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Для отримання даної допомоги українець має звернутися до органів соцзахисту за місцем фактичного проживання чи прописки та надати низку документів: паспорт, ІПН, довідку про страховий стаж, декларацію про доходи та майновий стан за останні 6 місяців.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так, українці, які досягли пенсійного віку, але не отримали права на пенсію, отримують допомогу у розмірі, що становить різницю між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї з розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців, але не більше 100 % прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам планують доплати, але чоловіки матимуть більше грошей: хто може радіти.

Також наш портал інформував, українці можуть суттєво збільшити пенсію, але доведеться піти на "жертву": що потрібно зробити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, помилка Пенсійного фонду дорого обійдеться вам: юристи радять, на що звертати увагу.