Для наших шановних читачів, які під час походу на ринок або магазин уважно спостерігають за змінами в цінниках на головні продукти харчування, є кілька дуже важливих новин.

Справа в тому, що у перші дні червня великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю, капусту та цибулю.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Вартість цибулі

Згідно з відкритою інформацією, цибуля подорожчала з 57,02 грн/кг до 67,92 грн/кг. Молодий додав у ціні з 55,21 грн/кг до 59,90 грн/кг, синій подорожчав із 56,01 грн/кг до 72,45 грн/кг.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Продовжує дорожчати і картопля – її вартість зросла з 9,77 грн/кг до 12,35 грн/кг. Найбільше злетіли ціни на молоду картоплю – з 13,96 грн/кг до 38,67 грн/кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Тим часом білокачанна капуста подорожчала з 25,19 грн/кг до 60,32 грн/кг. У свою чергу, молода капуста знизилася в ціні з 65,96 грн/кг до 60,52 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Нагадаємо, що під кінець травня в українських супермаркетах знизилися цінники на печериці. Так, останній тиждень травня за кілограм грибів у середньому довелося б заплатити 101,97 грн. Цінник залишався вкрай високим, але при цьому був помітно нижчим, ніж у квітні - 109,58 гривні за кіло.

Нагадаємо, нові ціни на хліб: скільки доведеться віддати за буханець.

Раніше повідомлялося, що буряки, яйця, крупи і не тільки: українців порадували зниженням цін, на чому можна заощадити.

Також, немає грошей на хліб, будемо їсти тістечка: українські супермаркети оновили ціни на цукор, яйця та олію.