На самому початку повномасштабної війни, яку розпочала росія на чолі з володимиром путіним, лідери багатьох європейських держав цуралися відвертої допомоги нашій країні.

Більше того, були і ті, хто пропонував "зберегти обличчя путіну" і відмовитися Україні від її територій (це ми і президент Франції Макрон). Нині ж ситуація кардиналбно змінилася і світові лідери навперебій намагаються догодити Україні з військовою допомогою Також відкритим залишається питання вступу України до НАТО, до якого ми всі вже готові, як повідомляв Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Про гарантії безпеки для України висловився і канцлер Німеччини Олф Шольц. Про це стало відомо завдяки виданню Reuters.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що гарантії безпеки для України мають бути такими, щоб у майбутньому убезпечити державу від нападу Росії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вони мають відрізнятися від статусу члена НАТО, сказав він на брифінгу за підсумками зустрічі Європейської політичної спільноти у Молдові.

"Вони (гарантії безпеки. – прим. ред.) мають бути розроблені таким чином, щоб забезпечити Україні необхідну безпеку від загрози нападу, щоб вони одночасно стабілізували Україну. І, звичайно, це завжди є частиною гарантії безпеки, яка її сприймає серйозно" , – підкреслив серйозно. Шольц.

Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube
Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube

Президент Франції Емманюель Макрон зі свого боку підтримав "сильніші, конкретніші, чіткіші гарантії безпеки" для України. Французький лідер додав, що проведе переговори з цього питання із Шольцем.

"Ми маємо дати Україні довгострокову перспективу. Вкрай важливо, щоб саміт у Вільнюсі дав ці негайні гарантії" , - сказав Макрон.

Нагадаємо, що Кличко вирішив звинуватити Зеленського у загибелі людей через закриті укриття.

Раніше ми повідомляли, чи забере Україна Крим? Таролог розповіла, що загрожує Володимиру Зеленському: "Все піде не так, як комусь хочеться".