До всіх освячених речей потрібно ставитися з повагою.

Наші пращури вважали, що лепеха має магічні властивості та оберігає від злої сили. Її ще називають татарським зіллям, тому що за легендою ця рослина потрапила на нашу землю разом з татарською навалою.

Татари брали з собою в похід лепеху для очищення води: з будь-якої водойми напували коней і пили самі лише після того, як у воду було накидано стебел лепехи разом з корінням.

Лепеха не тільки очищає воду, а й лікує рани, допомагає при головному і зубному болю. Особливу силу має лепеха на Зелені свята, тому для лікування брали, в основному, те зілля, котрим на Трійцю встеляли долівку в оселі.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Зберігали лепеху в оселі наші пращури три дні.

Суху лепеху не викидали, а використовували в інших обрядах. Несли на город – вірили, що у капусти виростуть гарні головки.

Щоб вберегти будинок від блискавки та пожежі, лепеху клали на горище. Також клали сухе зілля в хлів – вірили, що худоба буде давати гарне молоко і буде здоровою.

Лепехою мили голову для гарного здорового волосся.

Нагадаємо, ми писали, що привітання з Трійцею на будь-який смак: у світле свято з добрими словами на вустах.

Як повідомляв "Знай.ua" три найважливіші молитви на Трійцю: з якими словами і чому потрібно провести це свято.

Також "Знай.ua" інформував, як ворожити по вінку і каблучкам на Трійцю: прикмети та обряди, які допоможуть дізнатися про долю 4 червня.